Επαγγελματικά

Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι στην περίοδο της Πανδημίας

Κάθε Τεχνολόγος Ακτινολόγος προσφέρει σημαντικό έργο, τόσο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και στον  ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Ο  Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων (ΠΑ.Σ.Τ.Α) προσανατολίζει την δράση του με στόχο να  στηρίξει τους Τεχνολόγους Ακτινολόγους “εν καιρώ” πανδημίας COVID-19.

Το καθημερινό έργο των Τεχνολόγων Ακτινολόγων, πανελλαδικά  προάγει και αναβαθμίζει τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες απεικόνισης και Θεραπείας. Αυτή τη δύσκολη  περίοδο που  ο πλανήτης διανύει, εξ αιτίας της  πανδημίας COVID-19, οι Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι βρίσκονται  στο τμήμα τους για να βοηθήσουν τους αρρώστους και το ΕΣΥ  να κρατηθεί όρθιο, με αυτοθυσία.

Οι Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι είναι ειδικευμένοι επαγγελματίες που με βάση συγκεκριμένες γνώσεις και παραδεκτές πρακτικές  προσφέρουν στον άρρωστο τις υπηρεσίες τους. Ως επαγγελματίες στον τομέα της υγείας αξιοποιούν και χρησιμοποιούν την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία (μηχανήματα ακτίνων-Χ, υπολογιστικούς τομογράφους, μαγνητικούς τομογράφους, ποζιτρονιακούς-υπολογιστικούς τομογράφους, γ-κάμερες, γραμμικούς επιταχυντές κι άλλα συστήματα ιατρικής απεικόνισης και θεραπείας).

Βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας φροντίδα με τον βέλτιστο τρόπο στους αρρώστους.

Η επαγγελματική τους ενασχόληση, σε συνεργασία, με τον άρρωστο δημιουργεί συνεχώς την ηθική υποχρέωση στους Τεχνολόγους Ακτινολόγους να αναζητούν και να ενημερώνονται συστηματικά για τις εξελίξεις του επαγγέλματος. Επίσης, είναι εκείνοι που τηρούν τους κανονισμούς ακτινοπροστασίας, προστατεύουν και ενημερώνουν τόσο τους αρρώστους, όσο και τους συνεργάτες τους. Εξάλλου είναι το υγειονομικό -προσωπικό που είναι παρόν  κατά την διάρκεια οποιασδήποτε ακτινοδιαγνωστικής πράξης.

Οι  Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι έχουν  υψηλό το αίσθημα αλτρουισμού μιας και για την προσφορά των υπηρεσιών τους στον άρρωστο, χρησιμοποιούν  ιοντίζουσα ακτινοβολία ένα μέρος της οποίας ενδέχεται να απορροφηθεί από το σώμα τους, που δεν το έχουν  καθόλου ανάγκη. Αυτό και μόνο θα πρέπει να προσελκύει  την προσοχή και την εκτίμηση της κοινωνίας.

Οι Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι ήταν, είναι και θα είναι  πάντα για το  σύστημα υγείας   οι επαγγελματίες που γεφυρώνουν τον  άρρωστο με την ιατρική απεικονιστική ή θεραπευτική τεχνολογία. Είναι εκείνοι που υιοθετούν  τις αλλαγές του συστήματος υγείας, προσαρμόζοντας το τρόπο εργασίας τους ώστε το  έργο τους  τους να είναι  αποτελεσματικό. Το ίδιο  συμβαίνει και τώρα κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Ο  ρόλος των Τ.Α είναι απαραίτητος και διαδραματίζεται στην πρώτη γραμμή συνάντησης με τον ύπουλο ιό.

Ζητούμε συνεπώς  ο ρόλος των Τ.Α  να  αναγνωρίζεται  από τους διοικούντες το Σύστημα Υγείας (δημόσιο και ιδωτικό).

Ζητούμε από την  κοινωνία να πληροφορείται  και να δείχνει ενδιαφέρον για το έργο των Τεχνολόγων Ακτινολόγων, ώστε να το κατανοήσει και να το αναγνωρίσει.

Ζητούμε από τους συναδέλφους Τ.Α. να προβάλλουν την σημαντικότητα του έργου τους  στους συνεργάτες αλλά και στους χρήστες των υπηρεσιών τους.

Κάθε  φορά  που γίνεται  αναφορά στους επαγγελματίες που στελεχώνουν το σύστημα υγείας  δεν πρεπει να λησμονείται ή να παραλείπεται το επάγγελμα του Τεχνολόγου Ακτινολόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο σφάλμα σε αυτόν τον ιστότοπο.

Μάθετε περισσότερα για την αποσφαλμάτωση του WordPress.