Επαγγελματικά

Νομικό πλαίσιο επαγγέλματος

Τα κείμενα που ακολουθούν προσδιοριζουν ενα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο προσδιορίζει τον επαγγελματικό χώρο στον οποίο προσφέρουμε τις υπηρεσιές μας.

Τα κείμενα αυτά πρέπει να είναι σε γνώση κάθε επαγγελματικά ασχολουμένου στον χώρο της Ιατρικής απεικόνισης και της ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα.

Ακόμα , οι φοιτητές που σπουδάζουν το επάγγελμα του τεχνολόγου ακτινολόγου πρέπει να γνωρίζουν τα επίσημα αυτά κείμενα που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, για την ασφαλή και νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Τεχνολόγου ακτινολόγου. Ασφαλή τόσο για τον ίδιο τον παρέχοντα τις υπηρεσίες , όσο και για όσους τις απολαμβάνουν (Άρρωστοι και συγγενείς τους, γιατροί ή άλλοι επαγγελματίες υγείας-που τις αξιοποιούν κατάλληλα προς όφελος των αρρώστων).

Το νομοθετικό πλαίσιο (που αναπτύσσεται στην συνέχεια ) εχει αναπτυχθεί σε διάφορες χρονικές φάσεις,που ξεκίνησαν το 1984. Για την δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου απο το 1984, καθοριστική υπήρξε η δράση και η συμβολή του ΠΑΣΥΤΑ,που πάντοτε συμμετείχε και εκπροσώπησε τον κλάδο μας στις αντίστοιχες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Υγειας και Παιδείας.

Πατώντας ξεχωριστά στο κάθε link, θα μπορέσεις να έχεις μια λεπτομερέστερη εικόνα, για το κάθε ένα από αυτά.

Σύμφωνα με την επίσημη νομοθεσία τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων Ακτινολόγων περιγράφονται κυρίως:

ΦΕΚ 118/Α/14-6-1996, Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ Αριθμ. 164, με τίτλο “Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων του Τμήματος Ραδιολογίας Ακτινολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ)”

ΦΕΚ 242/7-11-2014 Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ Αριθμ. 160/2014 με τίτλο “Καθορισμός των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Τεχνολόγων Ραδιολόγων − Ακτινολόγων” και

ΦΕΚ 225/14-9-2007 Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ Αριθμ. 198/2007 με θέμα την Σύνθεση του Προσωπικού στα Απεικονιστικά Εργαστήρια.

ΦΕΚ 123/1-07-2016 Προεδρικό Διάταγμα Υπ’ Αριθμ. 67/2016 με θέμα την Μετονομασία του Τμήματος Ραδιολογίας – Ακτινολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *