Επετειακή εκδήλωση : 125 χρόνια Ακτίνες – Χ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ακτινοτεχνολογίας.

Στις 8 Νοεμβρίου 2020, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση για την 125η επέτειο από την ανακάλυψη των ακτινών -Χ από τον W.C. Roentgen το 1895.

Το 2020 είναι ένα ξεχωριστό έτος, γεμάτο προκλήσεις για την ακτινολογική κοινότητα. Οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι, αγωνιστήκαμε και εξακολουθούμε να μαχόμαστε για την προστασία του αρρώστου, του προσωπικού και του Ε.Σ.Υ. από την πανδημία. Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίσαμε να παρέχουμε υπηρεσίες ιατρικής απεικόνισης και ακτινοθεραπείας σε αρρώστους όπως πάντα, με βέλτιστη ποιότητα και υψηλή ασφάλεια.

Ο ΠΑΣΥΤΑ πρώτος, πριν από όλους διεθνώς, τον Μάρτιο δημοσίευσε οδηγίες για την αντιμετώπιση ασυμπτωματικών ασθενών την περίοδο της πανδημίας για όλες τις απεικονιστικές μεθόδους καθώς και κατά την ακτινοθεραπεία. Παράλληλα, παρουσίασε τις κατευθυντήριες οδηγίες σε αντίστοιχα διαδικτυακά σεμινάρια και σε ηλεκτρονική διάσκεψη ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και να εμψυχώσει τους τεχνολόγους ακτινολόγους και τους φοιτητές. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα ιδιαίτερα ικανοποιητικά καθότι τα τμήματα ιατρικών απεικονίσεων και ακτινοθεραπείας παρέμειναν λειτουργικά.

Συνάδελφοι, ο ΠΑΣΥΤΑ επιδιώκει στην ανάδειξη του επαγγέλματός μας με φωτογραφίες, αναρτήσεις και δραστηριότητες σε κοινωνικά δίκτυα την 8η Νοεμβρίου 2020, ξεκινώντας με την επετειακή εκδήλωση με θέμα “125 χρόνια – ακτίνες – Χ”

Εκ μέρους του ΔΣ του ΠΑΣΥΤΑ,

σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί

την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, στις 20.00,

την Παγκόσμια Ημέρα Ακτινοτεχνολογίας 2020

Πληροφορίες: Συντονιστείτε μαζί μας στις 8/11 στις 20:00 στη σελίδα του “Facebook” και στο κανάλι του “YouTube” του συλλόγου.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *